Wednesday, October 18, 2006

vloerplaat ligt - 1e werfvergadering


nadat ik dinsdag de mortelsilo en de geurende slijpschijf achter me had
gelaten, is men nog stevig doorgegaan: tegen de avond is toen al de beton gegoten.. die heeft een nachtje kunnen drogen, genoeg om er vandaag een paar stappen op te kunnen zetten.. de arbeiders zijn er vandaag niet - ze werken een andere werf af - maar er is wel een werfvergadering gepland.. eindelijk nog eens tijdens 'de lichte' tot in Lint, met vrouw en kind.. op de foto zie je, van links naar rechts, de plaats waar de voordeur komt, een uitsparing in de vloer voor de afvoer van de wc beneden, dan de aansluitbocht die mooi boven de vloerplaat uitsteekt.. wat meer naar achter staat de kast met electriciteitsaansluiting.. in het hoekje van de vloerplaat steken nog wat ijzers door, waaraan een kolom zal worden bevestigd.. die rode buis vooraan is redelijk laat beslist, en zal volgens mij dienen voor het regenwaterrecuperatiesysteem.. (toch nog maar eens navragen!) net daar naast zie je blauwe isolatieplaten: die heeft men mee in de bekisting gestoken om op die plaats een uitsparing in de vloerplaat te houden (rondom de hele vloerplaat trouwens, behalve ter hoogte van de bestaande scheimuur).. deze kleine uitsparing zal ervoor zorgen dat er geen koudebrug ontstaat tussen de snelbouwsteen, de isolatie en de gevelsteen, omdat deze laatste twee iets dieper in de plaat zullen beginnen.. ook dit is een last minute voorstel van de aannemer waar wij graag op in gingen..





op de 1e werfvergadering zien we onze veiligheidscoördinator nog eens terug - dat was lang geleden.. de fase 'plan' had hij immers in 2005 al afgewerkt.. voorts waren nog aanwezig: de projectmedewerker van het architectenbureau Stramien, onze aannemer, en de bouwheer (of zeg je dat niet van een vrouw? ;)

v.l.n.r.: de architect, de veiligheidscoördinator, de aannemer, de bouwvrouw.. veel meer als een kennismaking tussen de verschillende partijen was het niet, want er is natuurlijk nog niet zo heel veel gebeurd.. maar dat zal hopelijk snel veranderen!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home