Sunday, October 22, 2006

op weekend-inspectie

zoals je hier ziet: het grootste deel van die watertoevoer bestaat uit PVC, hoewel in de documentatie alle meters altijd volledig in koper zijn uitgevoerd. kijk maar op hun website
nu, bij die monopolisten heb je natuurlijk niet veel te kiezen, dus beginnen over 'bindende offertes' en zo haalt daar niet veel uit.. wel kregen we gisteren toevallig een vragenlijst in de bus, om te onderzoeken of we tevreden klanten zijn.. mijn bouwvrouw had die al braafjes ingevuld en in de retourenveloppe gestoken; ik heb toch die enveloppe weer geopend om hier en daar een 'zeer ontevreden' in te vullen in plaats van 'tevreden'.. baat het niet, het schaadt ook niet..

op de achtergrond zag je inderdaad al onze 'sepia' van vandersanden liggen: de gevelsteen!
als je daarvan een pak opentrekt, ziet het er ongeveer zo uit:

een soort van roestbruin-donkerrood dus; de voegen in een kleur die daar zo dicht mogelijk tegenaan leunt liefst.. ik heb er donderdagavond een mee naar huis genomen, om aan de meisjes te laten zien.. en om er zelf een beter idee van te krijgen, in combinatie met het schrijnwerk van de garage en de ramen en deuren..
onze kleine bouwvrouw is ook meegekomen, en vindt het opperbest met haar rode laarzen aan:


links naast haar zie je een paar palen die de aannemer al heeft klaargezet - daarop zal hij het lint bevestigen dat de hoogte van elke rij metselwerk moet aangeven.. ik heb mijn muren liefst waterpas, en met een gelijke voeg overal, danku.. ook staan de snelbouwstenen (porotherm van Terca. welke andere?) al dicht bij de plaats waar ze zullen worden verwerkt, om zo min mogelijk sleepwerk te hebben.. het voordeel dat we de bouwgrond links van ons mochten gebruiken wordt maximaal benut: de bouwkraan heeft er een vaste stek, en openbaar domein inpalmen om bouwmaterialen te stapelen zullen we ook niet snel hoeven doen..
achter onze kleine meid zie je al bekistingen voor de betonnen kolommen, die staan te wachten om te worden volgestort.. langs binnen zien die er ongeveer zo uit:

(ja ik ben op zo'n laddertje gekropen, en kijk nu in de bekisting naar beneden).. eigenlijk wel een klein kunstwerkje op zich, zowel de wapening als de bekisting.. nog enkele detailopnames voor de liefhebbers (lees: mezelf!!!)

reactie van de bouwvrouw: he, nu is die vloer kapot!! euhm, ja, inderdaad..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home