Tuesday, January 30, 2007

op weekend-inspectie IV

met de drie dames de dakwerken gaan bekijken, en nog eens goed nadenken over de technieken waar ze in't kort aan gaan beginnen.. daar een stopcontact, hier een verwarming, ginder een lichtschakelaar.. eindelijk ook een beetje de uiteindelijke lichtinval.. ter info: de foto van de drie mieren hier beneden is van een uur of 9 's ochtends, wanneer de winterzon recht onze woonkamer binnenschijnt..

het onderdak ziet er bij daglicht zo uit:


in de namiddag kwam papa bouwheer dan verder 'opkuisen', en stond om een uur op vijf ineens de voeger daar: die kwam een staaltje (of drie) van zijn kunnen afleveren.. op 10 minuten was het gefikst, want zijn madam zat in den auto te wachten.. (meneer en mevrouw komen 'van wat verder', en nu ze toch 'in de buurt' waren zijn ze maar ineens soldekes gaan doen op de meir.. inderdaad, wij gaan wonen 'in de buurt van' de meir..)

de staaltjes zijn hier nog zeer vers, en dus nog te nat om de uiteindelijke kleur op te kunnen beoordelen.. binnen een week zou dat wel moeten kunnen.. en dan de nummer doorbellen ('t is te zeggen: de bovenste-middelste-onderste, want nummers hebben we niet gekregen...).. dan moeten ze die voegmortel bestellen, bij seifert (dat is naar't schijnt een van de weinige die dat kunnen leveren?).. midden maart kan hij dan komen voegen.. wanneer komen de ramen, vraagt hij nog langs zijn neus weg? ik zeg: binnen een week of twee.. oeioei, dat is spijtig, want ik had al graag ervoor gevoegd.. 't is toch geen aluminium? euhrm, jawel.. licht of donker? donker.. aiai, da's niet ideaal..
you get the hang of it: meneer de voeger had het liever anders gezien.. dat hij zijn plan maar trekt, en mijn blauwe steen en profielen proper achterlaat.. we zullen wel zien..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home