Monday, January 08, 2007

kerstvakantie

en toen viel alles even stil... twee weken, om precies te zijn, net even lang als 'your regular bouwverlof' er normaalgezien over doet.. vanochtend ging men dan gewoon voort waar men 'vrijdag over veertien dagen' de schup had laten steken - in dit geval zelfs waar men de kleine graafmachine had achtergelaten.. de problemen met de waterafvoer van in 2006 waren even respectabel als deze die zich in 2007 aankondigen.. (ik verklaar me nader, wacht tot ik mijn aanloop genomen heb, breathe in, breathe out, ... ZEN).. eerst nog een foto van op derde kerstdag, mocht zulks een dag al bestaan:


de waterhuishouding, ofte 'waarom de ruwbouw niet is afgeraakt in 2006'..
wel, het zat zo (en het zit zo nu niet meer, want het is aangepast.. verbeterd, zeg maar..): de riolering in't straat zat te hoog voor de meegebrachte zelfreinigende filter.. na een hele dag buizen passen, schuppen en schoppen, kwam men tot de constatie dat de riolering hoger liep dan wat werd verwacht.. en dus konden de werken niet worden beƫindigd in 2006.. en omdat er teveel tijd was verloren, kon zelfs de blauwe steen - die op de camion blauw lag te blinken van de kou - niet meer op een ordentelijke manier worden geplaatst.. voor een modaal bouwende bouwheer en bouwvrouw: een regelrechte ramp!, want waarschijnlijk nog 2 weken meer uitstel voor het opmeten van ramen en deuren en garagepoort.. maar voor de oplettende lezer met een lintworm in zijn maag - ik bedoel een lezer van onze lintbebouwing blog over de baksteen in onze maag - minder zorgen in lint, want die meetmannen en meetmadammen waren al lang gepasseerd, op afroep van onze onnavolgbare aannemer.. de voorfilter werd terug op de camion gezet, en de hele pvc handel zou worden vervangen door een betonnen exemplaar (wel iets minder zelfreiningend (nl: zelf te reinigen) - die paar letters, een wereld van verschil!)

vanochtend, eerste bouwdag van 2007, werden dan de rioleringswerken afgerond, en de dorpels in hun zachte mortelbedje gelegd.. tot opeens... het kleine zwembad aan regenwater dat we hadden bijeengespaard op onze oprit het niet zag zitten om door de rioolbuizen naar donkerdere oorden te vertrekken.. blijkt dat er toch iets niet 'just' zit met die riool daar, want 'in plek van' af het stelselmatig af te bollen, liep het rioolwater naar onze aansluitingsopening, om daar te ontsnappen naar ons prive slijkbadje!..
zodus: woensdag mogen de mannen van de gemeente zich nog eens komen bewijzen, en't riool grondig nakijken.. goeie vraag van de bouwvrouw, na rapportering door de verslaggevend ebouwheer: en hoe weten we nu of het na woensdag in orde is? hoe kunnen we dat checken? suggesties, iemand??

0 Comments:

Post a Comment

<< Home