Sunday, December 03, 2006

op weekend-inspectie III

piepend vanop de stelling naar de linkerscheimuur op de dakverdieping: het trapgat is er al, nu het dak nog en we zijn klaar..
inderdaad: vanop deze stelling.. de zijmuur in volle glorie, gemetst tot bovenkant raam.. nu de korbo-profielen erboven vijzen, een stuk of wat stenen op hun kant daarbovenop, en dan is ook de gevelsteen haast rond..

met behulp van de amerikaanse consulente riara - wat een toevallige meevaller zeg, dat die met e wat sjans in de buurt was! - eens getest of het rode kostuum dat ik wilde kopen wel bij ons huis past.. bij de schoren alvast wel, dus desnoods laten we die gewoon permanent staan.. in uw linkerzijhoek op de foto - voor haar rechts vooraan - ligt er opvallend veel mortelgruis op de stenen: ik denk dat dat komt van het uitkrabben van de voegen.. volgens mijn krabben onze metsers iedere dag de voegen uit van wat ze die dag hebben gemetst.. ik zal hen morgen eens voorstellen van wat minder mortel te gebruiken, dan hoeven ze nadien niet zo te krabben.. want wie mag dat weeral stofzuigen tussen die snelbouwstenen en de isolatie en het parement? allé, 't is goed voor een keer..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home