Friday, November 17, 2006

het gaat hard

regen of vriesweer, het is volgens onze aannemer altijd één van beiden rond deze periode.. voorlopig regen, en dus veel water overal.. opdrogen heeft nog niet veel zin, met wat ze nu nog allemaal naar beneden smijten.. het metselwerk is tijdens de paar drogere perioden toch nog flink opgeschoten: amper een week nadat de vloerplaten zijn geplaatst, is ook het metselwerk van de 1e verdieping bijna afgerond..
een hoop stalen profielen (korbo-profielen?) werden geleverd uit duitsland, en dus kan ook het gevelmetselwerk onverminderd voort.. de badkamer - zowat de enige kamer op een verdieping met gemetste muren - heeft ook zijn vorm al gekregen.. dan kunnen we weer beginnen passen en meten.. is de lavabo-afstand goed, is de douche-doorgang niet te smal, zal dat raam genoeg licht geven, en past hier nog wel een verwarmingstoestel.. de random vragen van iedere bouwheer, zo denk ik dan.. omdat de contouren van de bovenverdieping nu ook duidelijk zijn, krijgen we steeds een beter beeld van het uiteindelijke volume..
volgende woensdag komen de predallen voor de 1e verdieping, en dan zal duidelijk worden of de lichtinval die we hadden voorzien via de grote zij-en achterramen nog tot in de traphal reikt.. voor mijn part is de blauwe steen voor beneden al besteld, en zullen we daar dus niet op hoeven wachten (toch maar eens navragen).. na de vloerplaten moet er niet zo gek veel meer worden gemetst aan snelbouw, enkel nog de punten van het dak.. die zal de timmerman dan wel eerst moeten komen uitzetten.. het ziet er dus naar uit dat de aannemer nog voor de kerst kan opruimen, want ik vermoed dat het gevelmetselwerk ook wel zal opschieten eens de weersomstandigheden meevallen.. nadien nog opvoegen, de waterputten steken, de blauwe steen plaatsen, en dan binnen nog wat extra metselwerk.. de schoren onder de predallen moeten vier weken blijven staan opdat de beton goed kan uitdrogen en aan sterkte winnen.. als die na nu woensdag nog eens vier weken staan op het 1e, zijn we net voor kerst als ze weg mogen.. ik ben benieuwd of het inderdaad zo zal lopen..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home