Monday, October 23, 2006

uit de grond!!


van de grond gaan kennen de meesten wel, maar uit de grond, da's toch ook een leuk gevoel ;) (voor -18 op deze site: van de grond gaan is wanneer je de werf verlaat, uw vuile schoenen uitdoet, en terug naar huis rijdt) .. vandaag de eerste muur gaan bewonderen.. zoals de aannemer had aangekondigd is hij begonnen met de scheimuur aan de linkerkant: een dubbele snelbouw, met daartussen isolatie.. onze buren aan de rechterkant hebben tussen de scheimuren geen isolatie laten steken, waarschijnlijk omdat ze dat zelf niet nodig vonden (het is daar immers hun garage...) .. nu is het natuurlijk te laat om daar nog wat aan te veranderen, maar een muur van 2*14 cm en daartussen een luchtspouw van 5cm is ook niet mis natuurlijk..
14 meter muur, een mooie aanzet


aan de voorgevel, kant garage.. bovenaan de metalen paal zie je nog net het gele lint vastgemaakt .. de zwarte folie onderaan de muur dient om het opstijgend vocht tegen te houden, maar vooral ook om neerslag die door de gevelsteen dringt weer naar buiten te geleiden, vooraleer het water in de woning kan sijpelen.. aan de 2 rijen metalen haakjes (ofte 'spouwhaken') die tussen de bakstenen uitsteken zal isolatiemateriaal worden vastgemaakt, opdat deze goed op zijn plaats blijft zitten..

2 Comments:

At 1:15 AM, Blogger Pascal said...

Proficiat met de start van jullie bouw!
't Geeft toch wel een kick dat er echt al muren uit de grond komen nietwaar (ik spreek uit ervaring).
Ik zal samen met jullie duimen voor goed 'mets-weer', dat kunnen wij ook gebruiken.

 
At 3:08 AM, Blogger Bart said...

Hej Katleen & James !
Iemand lijkt ons bijzonder trots op en heel content met deze nieuwe muur. Het gaat ook wel erg hard vooruit als we zo eens door je vorige posts gaan. En omdat we echt niet kunnen achterblijven ... http://rosemie-en-bart.blogspot.com/

 

Post a Comment

<< Home