Friday, November 03, 2006

vroege vogel

vanochtend was ik eerst op de werf, en het was toch al licht - dankzij het winteruur natuurlijk.. de aannemer moest waarschijnlijk nog materialen ophalen, en zal er dadelijk aankomen.. intussen merk ik dat het groter maken van de raamopening zeer zorgvuldig is uitgevoerd, en dat de zijkant van het afgeslepen stuk mooi dichtgecementeerd werd..
de bemalpotten dienden niet geplaatst, en daardoor verdween eigenlijk ook de bestaansreden voor de technische schacht beneden.. met als resultaat: meer plaats voor de condensatieketel, en het eenvoudiger kunnen plaatsen van leidingen die naar boven moeten.. de uitsparing die in de muur was voorzien om de schacht te verankeren is opgevuld, en zal wel een zichtbaar merkteken worden.. we zullen de ketel ervoor zetten, OK?

de muur die gisteren is geplaatst tussen keuken en gang is om de twee stenen verankerd aan de bestaande muur, zo legt de aannemer me uit, en staat er dus niet zomaar tegen.. om de twee stenen verwerkt hij in het mortelbed een verankering.. omdat de ene muur er al stond, boren ze de verankering nadien..


de laatste opening waar nog een betonnen kolom moet komen, is de hoek van de garage met de inkom.. de electriciteitskast is intussen binnen gezet, dus de bekisting mag er tegen.. dat zal een jobke voor vandaag worden, denk ik..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home