Thursday, November 02, 2006

snelbouwstenen


vanochtend, net voor de werfvergadering.. de mannen maken - na vijf dagen niet naar lint te zijn afgezakt - nog net een muurtje af dat ze deze ochtend hebben verdergezet (zie foto bij maandag, waar de aanzet van deze muur te zien is).. de bemal potten staan al te blinken, en roepen 'mets mij, mets mij'.. maar eerst de vergadering..

de puntjes die onze oudste kapoen zo vlijtig heeft genoteerd worden overlopen.. ook nog enkele vragen van de aannemer, en opmerkingen van de architect.. uitkomst van de meeting: er moet een muur meer worden gemetst, de sanitairman moet bevestigen of de bemal wel nodig is, en een van de twee smalle ramen van vanvoor moet aangepast..

deze uitsparing, voor het raam naast de garage, is minder breed dan de uitsparing voor het raam van de wc.. en dat zou niet mogen, want ze waren even groot getekend..



nu kijk je vanuit de hal nog los tot in de tuin - maar dat zal veranderen! tussen de stapel hout en het pak stenen dat je ziet moet een muur bijkomen.. op het plan stond die aangegeven in gyproc, maar dat was niet de bedoeling.. sjans dat we de voorbije dagen eens zijn komen kijken en meten, want alle drie onze opmerkingen krijgen vandaag hun weerslag op het verdere verloop..

na de vergadering rijd ik langs onze 'sanitäter', om te informeren naar de bemal.. die hoeft volgens hem niet, omdat er een dubbelwandige buis is voorzien voor de condensatieketel (zoals ik al dacht).. terug naar de werf, waar men al aan het ontbrekende muurtje begonnen is (en ze weten pas sinds 20 minuten dat er een moet komen! toch oppassen wat ik zo zeg op die vergaderingen, want ze werken hier echt wel met snelbouwstenen!)
het te brede raam blijkt een te smal raam te zijn, zo legt de aannemer uit, en dus ook daaraan zal vandaag worden verholpen.. toch alweer een nuttige ochtend achter de rug.. op naar het eigen werk dan maar..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home