Thursday, October 26, 2006

maskers af

moeilijke week voor 'den bouw': met stevige windstoten, veel hemelwater, en vandaag dan weer bijna strandweer.. er kon bijgevolg niet alle dagen worden gemetst, en schoot de muur net iets trager op dan we dachten.. wel kwamen de 'maskers' van de eerste drie betonnen kolommen, en werden er meteen drie andere 'ingepakt'.. ook met de werfbezoeken liep het niet zo vlot, wegens telkens al na acht uur voor ik er geraakte - àls ik er al geraakte.. sjans dat de bouwvrouw op woensdag kan gaan kijken, om toch nog iets aan foto's te kunnen maken..
in het donker staan fantaseren over de living, de eetkamer, de keuken, omgeven door ground-zero-achtige constructies: rondkijkend vanop een supervlakke vloerplaat zie je hier en daar een intacte kolom, net daarnaast puin en dikke stalen netten.. dankzij de regen is de niet gebettoneerde oppervlakte van onze grond verworden tot een klei-met-modder mengeling..
morgenochtend zal ik nog eens de gelegenheid hebben om onze aannemer te spreken, en de voortgang van vandaag - benieuwd hoe gemotiveerd ze waren met 22° Celsius - te gaan aanschouwen..


de voorbije dagen werd hier in het 'zenuwcentrum' nog druk over en weer gemaild en gebeld met leveranciers voor de poort - budget zegt die fabrikant, hoewel onze beste indruk van bij een andere kwam - en voor de dakdichtingswerken.. gisterenavond ook nog sanitair en verwarming vastgelegd.. nog een goeie offerte gekregen voor de keuken, en een nieuwe raming voor de ruwbouw.. voor die laatste zijn nu de meeste hoeveelheden gekend - tot nogtoe werden vooral voor uitgraafwerken en funderingen veel 'vermoedelijke hoeveelheden' gebruikt, wat toch altijd een stukje onzekerheid geeft over de uiteindelijke kostprijs..
gisteren is de bouwvrouw nog snel de haagplantjes gaan bestellen, want dat moest voor morgen in orde zijn.. we hebben nog even getwijfeld of het wel de moeite zou zijn, maar beslisten in ultimo om er toch maar 'keihard voor te gaan'..

vanavond bij vandersanden ook nog eens een lijst met referenties opgevraagd van huizen in de buurt die in dezelfde gevelsteen zijn gezet: iemand raadde me aan om geen testvoegen te laten zetten, maar eerder verschillende uitvoeringen 'live' te gaan bekijken..

een huis dat hier in de buurt staat, en ook werd voorzien van voegen in dezelfde kleur:

wat denkt ge?.. (ons schrijnwerk zal wel donkerder zijn, dus dat geeft een iets andere indruk)? iemand nog sepia zien staan in de buurt?

1 Comments:

At 2:42 AM, Blogger Bart said...

Hej James,
gevelsteen toch nog mooi strak en eigentijds (de naam 'sepia' had ons even iets anders doen vermoeden). En zoveel beslissingen, offertes, 'keihard er voor gaan'-toestanden in 1 week !?
Tot binnenkort (jullie werf of onze werf ?),
R & B

 

Post a Comment

<< Home